Bergen panorama

Prachtige wandelroutes in Lech

Van drie kwartier tot maar liefst vier uur

Zomervakantie in Lech am Arlberg

Een wintersportplaats kan 's zomers minstens zo mooi zijn als in de winter. Dat bewijst het Oostenrijkse skioord Lech. In de zomer is het 1.380 bewoners tellende dorpje uitvalsplaats van vele wandelroutes, van drie kwartier tot maar liefst vier uur.

Voor kinderen

Wat je in Lech wel niet kunt beleven!
Elke dag kleine en grote avonturen beleven - geen tijd om stil te zitten omdat je veel nieuwe vrienden gaat leren kennen. Samen gezellig en actief de dag doorbrengen!

Openluchtzwembad
Lech beschikt over een mooi aangelegd buitenzwembad (Lecher Waldbad) dat eruit ziet als een bergmeer met verwarmt water (25ºc). Voor kinderen ideaal om in te spelen met o.a. een eiland, waterglijbaan, ruime ligweide en nog veel meer.

Kinderkletteren op de Rüfikopf
Wil je met de kinderen kennismaken met kletteren (klimmen)? Een ervaren berggids laat je zien waar je bij het kletteren op moet letten, daarna kun je direct oefenen op ongevaarlijke rotsen.

Vissen
Heb je al eens een grote vis aan de haak gehad? Probeer dan eens een dagje vissen bij Fischteich in Zug. Hier krijg je alles wat je nodig hebt om te vissen. Het is hartstikke leuk om een keer te proberen en wie weet vang jij een vette vis.

Picknicken en kampvuur
Aan de oeverweg van de rivier de Lech zijn grote stenen om op te klimmen en er zijn diverse mooie plekken direct aan het water om een kleur vuurtje te bouwen. Bij de VVV in Lech is een kaart verkrijgbaar waar je alle picknick tips op kunt vinden.

Zwembad in Lech

Zomer in Lech

In Lech en Zürs is veel te beleven op het gebied van culinairiteit, sportevenementen, kunst, cultuur, locale geschiedenis, musea en concerten.

De zomer zit vol met hoogtepunten zoals de Arlberg Classic Car Rally, de Lechpiek triathlon, het Bergfeest’ en de halve marathon op de hoogvlakte. Daarnaast kunt u natuurlijk ook de vertrouwde en zeer gezellige feesten en evenementen bezoeken.

De zomer zit vol met hoogtepunten zoals de Arlberg Classic Car Rally, de Lechpiek triathlon, het Bergfeest’ en de halve marathon op de hoogvlakte. Daarnaast kunt u natuurlijk ook de vertrouwde en zeer gezellige feesten en evenementen bezoeken.

Opening liften in de zomer

Ook in de zomer is een trip in de bergen van Arlberg een belevenis op zich. Met de Active Inclusive zomerkaart kunt u gratis gebruik maken van alle gondels en stoeltjesliften.

Zomerse evenementen

Eind juni
- Best of the Alps Classic Rally
- Arlberg Classic Car Rally

Medio juli
- Lecher Dorffest
- 19de Lecher Malwoche
- Abendkonzertum

Eind juli
- Fischerfest

Begin augustus
- Fest am Berg

Korting met de Active Inclusive kaart Lech

 • alle geopende kabelbanen en stoeltjesliften (klik hier voor de geopende liften)
 • de stad en wandelbus die de hele regio voor u ontsluit, van het Spuller- en Formarinmeer tot aan de Hochtannbergpass. (met uitzondering van tol op de tolwegen), (klik hier voor bustijden)
 • kinderopvang in de Kids Active Club
 • begeleide wandelingen
 • een zwembad met glijbaan en kinderbad
 • Tennisbanen en voetbalveld
 • joggen en nordic walking routes
 • een dagkaart voor de Lech Golf Academy (driving range, putting green en 3 holes)
 • zoekerij, Walser museum, het Huber Hus en het Kästle museum
 • shows en concerten op het dorpsplein en nog veel meer
 • Familienspielpark Buxbaum: minigolf, pit-pat (minimum leeftijd: 6), biljart (minimum leeftijd: 12), baby-en peuter-paradijs
Lech am Arlberg