Skien in Lech

Uitstekend skigebied in Oostenrijk

Hoort bij de top vijf skigebieden in de wereld

St. Anton am Arlberg

St. Anton hoort bij de top vijf skigebieden in de wereld en behoort zeker tot de beste skigebieden van Oostenrijk. St. Anton staat gelijk met of overtreft zelfs skigebieden als Chamonix, Val D'Isere, Verbier, Zermatt, Jackson Hole en Whistler.

St. Anton is ideaal bereikbaar vanaf Nederland. Het treintstation van St. Anton ligt midden in het dorp en met de auto kun je er zelfs voor een lang weekend heenrijden, want in minder dan 8 uur sta je in St. Anton. Vliegen gaat vanaf Innsbruck (iets meer dan een uur met de trein) of Zurich (ongeveer 3 uur met de trein). Kijk hier voor meer informatie over een wintersport in St. Anton.

St. Anton bestaat uit een aantal gedeelten. Het gebied in het centrum, rond de voetgangerszone is het aantrekkelijkst. Vandaaruit wordt het skigebied ontsloten door de Galzig gonden en enkele stoelliften. Nasserein is het deel van het dorp, dat net iets uit het centrum ligt, maar nog goed lopend of skiend te bereiken. Bovendien vertrekt er vanuit Nasserein een gondel en stoeltjesliften. Wil je niet in St. Anton zelf verblijven dan zijn er in de omgeving van St. Anton ook nog voldoende mogelijkheden. Vaak zijn de accommodaties in omliggende dorpjes een stuk goedkoper. Vervoer naar de pistes gaat per skibus, auto of taxibusje. De skibussen rijden frequent, maar voornamelijk in de ochtend en einde van de middag.

Meer informatie over St. Anton
Wil je meer informatie over St. Anton, het skigebied en bijvoorbeeld hotels en appartementen? Bezoek dan de nederlandse St. Anton website op www.stantonamarlberg.nl

Plattegrond St. Anton