apres-ski

Feesten tot de laatste uurtjes

Genieten van champagne en muziek

Après-ski

In Lech begint de après-ski voor velen op de piste in Oberlech en soms wordt er champagne gedronken, met name in het Hotel Montana. In het Castle Hotel en Hotel Sonnenburg kun je aanschuiven voor de tea-time. Mag het allemaal wat wilder en gekker dan kun je The Tannbergerhof in Lech bezoeken.

LECH AM ARLBERG - Dorf 13

K.Club

Bij de K.Club beleef je het nachtleven van Lech am Arlberg. Het begint hier om 22:00 uur en eindigt om 04:00 uur. Je kunt hier goed terecht om te dansen op een van de vele afspeellijsten die af worden gespeeld in de club en om te genieten van de ruime aanbod van drankjes.

LECH AM ARLBERG - Omesberg 587

Fux

Fux is een geweldig restaurant in Lech am Arlberg. Hier kun je genieten van een heerlijke maaltijd die wordt verzorgd door het enthousiaste team, maar je kunt ook genieten van een drankje in de lounge/bar van Fux.

LECH AM ARLBERG - Dorf 138

Cafe-Pub sPfefferkörndl

Pfefferkorn heeft twee restaurants, een ski-lounge én een hotel dus genoeg keuze! Het zit in het centrum van Lech dus vanuit de piste kun je zo naar de ski-lounge toe om heerlijk uit te rusten met een lekker drankje.

Lech en zijn grote diversiteit après-ski plezier

Wees voorbereid om in je skischoenen te dansen buiten bij de ijsbar op echte hoompahpah muziek. Moet het iets rustiger zijn dan kun je naar s'Pfefferkörndl waar het feest later op de avond op gang komt. Na het diner kun je naar het jazzcafe en nachtclub met de naam Fux, direct aan de rivier. Het is uitgegroeid tot de "coolste" plek van Lech. De avant-garde houten architectuur is een echte tegenstelling tot het conservatieve Lech. Het heeft twee verschillende soorten barren, een disco en een uitstekende sigarenbar. Een meer chique after-hours-adres is het Crown Hotel waar sprake is van de SideStep disco met een lokaal publiek. Disco-actie is er bij de Schotse club in het Hotel Arlberg en citer-muziek wordt gespeeld op zondag in het Gasthof Post. De après-ski in Lech is hoe dan ook anders dan bij grote buur St. Anton. In Lech is het allemaal wat ingetogener, maar daarom niet minder gezellig!

Après-ski St. Anton

Après-ski in St. Anton (zie ook www.stantonamarlberg.nl) is net als het skigebied fantastisch. Wellicht kan alleen Ischgl (Silvretta) tippen aan St. Anton op het gebied van après-ski. De après-ski in St. Anton begint halverwege het dal met een Glühwein in de Sennhütte of Heustadl. Op sommige dagen speelt er ook een artiest bij de Senhütte. Vervolgens gaat het echte werk beginnen. Een trip naar de Krazy Kanguruh (piste 1, blauw, afslag Kanguruh of piste 21, rood naast TAPPS). De KK is après-ski in Scandinavische stijl. De KK zit 's middags vol met voornamelijk blond en jong, Scandinavisch publiek.Tja, dan is het een uurtje of 16:00 en kun je vanaf de KK oversteken (op de ski's) naar de Mooserwirt (langs piste 1, blauw).

De Mooserwirt is de nummer 1 après-ski oase in Oostenrijk en een begrip in de Alpenlanden. Hier moet je een keer geweest zijn. Nummer 3 bieromzet in de winter en van november tot en met mei iedere middag een gekkenhuis. Tip: is het te druk, ga dan naar binnen via het toilet (buitenom) en bestel de consumpties linksboven op het balkon, naast de extra toiletten. Van ongeveer half 4 tot een uur of 9 uur is het feest in Mooserwirt. Daarna moet er nog naar beneden geskied worden...(jaja, nog 400 meter!). Een waar feest. Zelfs de beste skiërs zie je nu vallen!

In het dorp gaat het feest vervolgens verder in de Anton bar, Picadilly/Postkeller, Kandahar en voor de snowboarders de Funky Chicken. En wil je echt lang doorgaan..dan is er de Kandahar - hier wordt het pas druk als alle anderen gesloten zijn. De eerste skiërs staan dan al bijna weer te wachten bij Gampenbahn of Galzig voor de eerste lift naar boven.

The places to be in Lech zijn o.a. K.club, Hotel Montana, Castle Hotel, Hotel Sonnenburg, The Tannbergerhof, s'Pfefferkörndl, Jazzcafé Fux, Crown Hotel, Hotel Arlberg, Zurserl disco (Hotel Edelweiss), Sport Hotel Zürsersee