skier

De bakermat van het skiën

Fraai dorp bestaande uit luxe hotels

Zürs am Arlberg

Zürs behoort ook tot de gemeente Lech. De gebieden van Zürs en Lech zijn aan elkaar gekoppeld door middel van liften en een skibus systeem. De skibus vanuit St Anton stopt ook in Zürs. Zürs ligt op een zeer sneeuwzekere hoogte van 1.800 meter en is daardoor sneeuwzeker van eind november tot begin mei. Ook Zürs behoort, net als St Anton tot de bakermat van het skiën. 100 jaar geleden werden de eerste ski lessen gegeven op de pistes van de Trittkopf. Zürs is een fraai dorpje, dat eigenlijk alleen maar uit 5 sterren hotels bestaat.

Après ski

Er zijn in Zürs geen aparte losstaande après ski locaties. Alles vind plaats in de aanwezige hotels. Skiclub Alpenrose of de bar in Hotel Hirlanda zijn plaatsen waar 's middags en 's avonds activiteiten plaatsvinden. Voor een wat uitgebreidere apres ski kan je het beste uitwijken naar St Anton (15 minuten met de auto)

Skimogelijkheden

Het skiterrein in Zürs is iets uitdagender dan dat van Lech. Het doet ietwat "Frans" aan door de hoge ligging en doordat de meeste pistes boven de boomgrens zijn. Zürs is een erg goed alternatief als het in St Anton te druk op de pistes wordt. Vanuit Zürs kun je via de Seekopf bahn of Zürsersee lift via de Madloch lift een skiroute naar Lech nemen. Een erg mooie en niet al te zware route! Let wel op in het voor en na seizoen kunnen op deze route behoorlijk wat stenen liggen. Let wel op, dat als je in St Anton verblijft, en een dagje in Zürs aan het skiën bent, je tijdig de skibus terug neemt, richting Alpe Rauz (Valfagehrbahn). Deze lift is noodzakelijk om skiënd terug te komen in St Anton.

Pistekaart Zürs 

305 km piste totaal
131 km blauwe piste 43 %
123 km rode piste 40 %
51 km zwarte piste 17 %
Dal: 1.300 m - Hoogste punt: 2.811 m
11 gondels | 46 stoelliften | 28 sleepliften
881 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:15 uur

Plattegrond Zürs

Zürs ligt op 903 km rijden vanaf Utrecht en de reistijd bedraagt 9:30 uur. Zürs ligt op een hoogte van 1.716 meter.