Skien in Lech

Het hotel van het koninklijke huis

Overnachten in een prachtig hotel

Hotel Post in Lech

Koninklijke familie al decennia trouwe gast
Lech is de traditionele wintersportbestemming van het Nederlandse koninklijk huis. De familie verblijft sinds jaar en dag in het hotel Gasthof Post. Die band tussen de Oranjes en de familie Moosbrugger die het hotel runt, ontstond al in 1959. Lech had toen nog het karakter van een boerendorp.

Vriendschap met prins Bernhard

Het is ondertussen al ruim 55 jaar geleden dat prins Bernhard aan het skiën was in St. Anton - een wintersportplaats in de buurt van Lech. Tijdens deze vakantie ontmoette hij Erich Moosbrugger, de eigenaar van het luxe hotel Gasthof Post. In dat hotel verblijven de Oranjes nog steeds tijdens hun traditionele skivakantie in februari. Daarmee is de koninklijke familie de Moosbruggers al 4 generaties lang trouw.

Jaarlijkse fotosessie

Elk jaar houdt de koninklijke familie een fotosessie in Lech waar telkens weer massaal de Nederlandse en internationale pers op af komt. In ruil hiervoor wordt de pers gevraagd om de koninklijke familie verder met rust te laten tijdens hun wintersportvakantie.

Máxima dol op Lech

Ook koningin Máxima is dól op Lech. Waarschijnlijk was ze voor het eerst in Lech in april 2001, vlak na haar verloving met Willem-Alexander. Máxima kon toen al goed skiën, dat had ze in Argentinië geleerd, waar ook diverse skigebieden zijn.

Een treffen met..

Lech is een van de weinige plekken waar de koninklijke familie zichzelf kan zijn. Het is voor hun tenslotte ook gewoon vakantie. Het kan dan ook zomaar zo zijn dat je Máxima of Willem-Alexander tegenkomt bij de plaatselijke supermarkt of de drogist. De koning en koningin zijn altijd in voor een praatje, maar foto’s maken mag niet.

Gasthof Hotel Post

Hotel Post is onder Nederlanders natuurlijk bekend vanwege het feit dat de Koninklijke familie hier ieder jaar verblijft. In de afgelopen 75 jaar heeft de familie Moosbrugger hier een zeer bijzonder hotel weten neer te zetten. Bij Hotel Post vind je de rust waar je tijdens je vakantie naar op zoek bent. Vanzelfsprekend zijn alle kamers ruim en sfeervol ingericht. Warme kleuren en een traditionele inrichting zorgen ervoor dat je je hier onmiddellijk thuis voelt. Onlangs heeft Hotel Post ook een nieuwe wellness oase geopend met onder meer een zwembad, sauna, stoombad en rustruimte. Eventueel kun je je ook laten masseren.

Iets wat ook niet onbesproken mag blijven is de keuken van Hotel Post. Alle gerechten zijn tot in de puntjes verzorgd en voldoen aan het sterrenniveau. Hotel Post, een zeer bijzonder hotel in het centrum van het pittoreske Lech am Arlberg.

Je slaapt al in het hotel voor €310,00 per nacht.

 • Hotel met 28 kamers
 • Aan de piste
 • Centrale ligging
 • Aan rivier de Lech
 • Plaatselijke winkels
 • Restaurant

Adres en contact

 • www.postlech.com
 • Tel: +43 55 83-22 06-0
 • info@postlech.com / hotel@postlech.com
 • Dorf 11, A-6764 Lech am Arlberg

Locatie Hotel Post

Historie Gasthof Post

Voormalig boerenhuis

Lech heeft een van de grootste concentraties vier- en vijfsterrenhotels van alle Oostenrijkse wintersportgebieden. Gasthof Post is een voormalig boerenhuis dat is verbouwd tot luxe hotel. Lech was in de jaren ‘50 en ‘60 net zoals de meeste ski-oorden gewoon een boerendorp. Vandaag de dag is het echter de gemeente met de rijkste inwoners van Oostenrijk, mede dankzij ons koninklijk huis en overige internationale jetset en royals die hier kind aan huis zijn.

Weetjes en feiten

 • Uiteenlopende sterren zoals Johnny Depp en F1-coureur Sebastian Vettel weten de weg naar hotel Post te vinden.
 • Tegenwoordig is Lech dankzij het wintertoerisme de gemeente met de rijkste burgers van Oostenrijk. De ruim 1.500 inwoners hebben een gemiddeld maandinkomen van 5.372 euro - het hoogste van heel Oostenrijk.
 • Sinds de jaren veertig is Lech-Zürs ook bekend vanwege de langste skirace ter wereld - Der Weiße Ring. Deze race gaat over een traject van 22 kilometer en overbrugt maar liefst 5.500 hoogtemeters.
 • Lech heeft 305 kilometer pistes, en 85 skiliften en kabelbanen waarmee ruim 120.000 toeristen per uur kunnen worden vervoerd.
 • In het nabijgelegen Zürs, met Lech verbonden via een netwerk van pistes en liften, werd in 1937 de eerste skilift van Oostenrijk geopend.

Video